De toekomst is hybride

De toekomst is hybride. Hiermee bedoelen wij dat organisaties niet al hun applicaties en data in één, maar in meerdere cloud- en/of on-premises omgevingen zullen gaan gebruiken. Daarnaast gaan deze applicaties en data zich ook verplaatsen tussen de verschillende omgevingen. Containers maken het gemakkelijk om je applicaties en de daarbij behorende data snel en veilig te verplaatsen naar on-premises en/of verschillende cloudomgevingen, waardoor je jouw applicaties en data daar kunt draaien waar deze de meeste waarde toevoegt!

Als het aantal containers in je organisatie groeit, ontstaat er vaak vanzelf behoefte aan orkestratie en coördinatie om er voor te zorgen dat containers stabiel, veilig en performant blijven. Containers delen namelijk de CPU, geheugen en storage van hun host en dus moet er coördinatie en afstemming plaatsvinden, zodat de containers ook echt geïsoleerd van elkaar blijven werken. Dit is waar Kubernetes vaak om de hoek komt kijken als container-orkestratieplatform.

Het installeren, configureren en beheren van een Kubernetes platform is niet eenvoudig en vergt een hoop expertise. Dit komt omdat er niet zoiets is als “het Kubernetes platform”. Afhankelijk van jouw hardware en vereisten moeten er allerlei plug-ins worden gekozen, geïnstalleerd en geconfigureerd. In de praktijk blijkt het erg lastig om ervoor te zorgen dat de combinatie van gekozen plug-ins met elkaar blijft werken, specifiek na updates van één of meerdere plug-ins.

Dit is waarom verschillende leveranciers Kubernetes distributies uitbrengen en dit voor jou verzorgen. Bij Axians hebben wij gekozen voor de meest enterprise ready Kubernetes distributie die er op dit moment beschikbaar is: Red Hat OpenShift. Maar zelfs met een Red Hat OpenShift distributie vergt het installeren, configureren en beheren nog steeds veel tijd en expertise. Daarom werken wij als Axians graag met Azure Red Hat OpenShift (ARO), de OpenShift as a Service propositie van Microsoft en Red Hat samen. Met ARO heb je jouw enterprise waardige OpenShift cluster al binnen enkele uren draaien in plaats van weken!

Wat is KaaS?

Er zijn echter zaken die ARO niet voor jou regelt, bijvoorbeeld de veilige integratie met on-premises resources, logging en monitoring van applicaties, integratie met je gebruikersdirectory, additionele storage en zaken als continuous integration & deployment.

 

Dit is wat Axians KaaS toevoegt aan jouw ARO-cluster!

Onze diensten

Veilige verbinding met on-premises applicaties en databronnen

Wij zorgen ervoor dat jouw on-premises applicaties en databronnen op een veilige en stabiele manier worden verbonden met het OpenShift platform. Op deze manier kunnen ze veilig data met elkaar uitwisselen. Dit geldt overigens ook voor applicaties en databronnen op andere cloudomgevingen zoals Google of AWS.

Inrichten van logging en monitoring

Standaard heeft ARO geen logging en monitoring voor de applicaties die je zelf toevoegt. Als Axians kunnen wij logging en monitoring inrichten op basis van Loki, Prometheus en Grafana of indien gewenst Azure Monitoring. Op deze manier kun je ook de applicaties in een container goed in de gaten houden.

Gebruikersdirectory integratie

Standaard is ARO niet gekoppeld aan een gebruikersdirectory zoals een LDAP of Azure AD. Wij zorgen ervoor dat ARO geïntegreerd wordt met jouw gebruikersdirectory, zodat je precies kunt bepalen wie binnen jouw organisatie wat mag binnen het OpenShift platform.

Continuous integration & deployment

Continuous integration & deployment (CI/CD) stelt je als organisatie in staat om wijzigingen in applicaties of configuratie automatisch te integreren, te testen en te deployen. Hierdoor ben je als organisatie veel sneller in staat om nieuwe versies van je applicaties te lanceren met al die mooie nieuwe features!

Platform- en applicatiemonitoring

Als Axians kunnen wij uw ARO platform en de daarin draaiende applicaties proactief monitoren. Zo kunnen wij ingrijpen voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan binnen het platform of de daarin draaiende applicaties.

Platform updates & upgrades

Wij kunnen voor u ook de updates en upgrades uitvoeren op het OpenShift platform. Op deze manier blijft uw omgeving altijd veilig en stabiel!

Aan de slag met Kubernetes as a Service?

Onze experts staan voor je klaar om de modernisering van jouw applicatielandschap naar een hoger niveau te tillen! Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.