Optimaal bereik via het wifinetwerk

Draadloze communicatie is niet meer weg te denken. Het wifinetwerk (ook wel WLAN genoemd) speelt daarin uiteraard ook een rol. De manier waarop we wifi gebruiken is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Werd het netwerk ooit vooral gebruikt voor niet kritisch dataverkeer, tegenwoordig zijn telefonie (Voice over IP), video en locatiebepaling veelgebruikte toepassingen. Je gebruikt wifi in situaties die niet bedrijfskritisch zijn. Maar dat wil niet zeggen dat het geen kwaad kan als de wifi even niet beschikbaar is. Waar moet je aan denken bij de aanleg van een wifinetwerk?

Hogere eisen aan performance en stabiliteit
De belasting van het wifinetwerk neemt al jaren toe en daaraan komt voorlopig ook nog geen eind. Het netwerk wordt bovendien voor steeds belangrijkere toepassingen gebruikt, wat betekent dat de gevolgen van eventuele uitval van het netwerk steeds groter worden. Bovendien worden steeds hogere eisen gesteld aan de netwerkdekking. Ook in uithoeken van het gebouw, in de parkeergarage en in de lift willen mensen bereik hebben. Kortom, de tijd is voorbij dat je er bent met het ophangen van een paar access points.

Wifi netwerkscan
Om te achterhalen waar zich de kritische punten bevinden, starten wij daarom bij iedere opdrachtgever met een wifi netwerkscan. Zo krijgen we inzicht in de dekking en performance van het huidige netwerk, in storende omgevingsinvloeden op locaties waar de dekking slecht is en in de benodigde performance op verschillende locaties. Ook onderzoeken we de benodigde redundancy en de mogelijkheden om die te creëren. Op basis van deze bevindingen schrijven we een adviesrapport dat als basis kan dienen voor het implementeren van een nieuw of upgraden van een bestaand wifinetwerk.

Onderhoud en beheer
Axians kan ook het onderhoud en beheer van het wifinetwerk op zich nemen. Naast remote dienstverlening vanuit ons eigen Remote Service Center (RSC) leveren we ook on-site diensten. Daarvoor hebben we meer dan honderd hoogopgeleide netwerkengineers in dienst die 24x7x365 voor onze klanten onderweg zijn.

 

Neem contact met ons op: