Voor een onafhankelijke dekkingsmeting

Vooral nieuwe gebouwen zijn steeds beter thermisch geïsoleerd. De isolatie zorgt ervoor dat de kou en warmte van buiten wordt tegengehouden. Maar het kan ook als gevolg hebben dat de radiosignalen van mobiele netwerken worden buitengehouden, waardoor je connectiviteitsproblemen kunt ervaren in het pand. Deze problemen ontstaan vaak als je met veel gebruikers op dezelfde locatie werkt, waardoor het buiten netwerk overbelast raakt. In al deze gevallen kan een onafhankelijke dekkingsmeting van Axians de uitkomst zijn.

Waarom een meting laten uitvoeren?
Met een meting kan de kwaliteit van de dekking en de oorzaak van het connectiviteitsprobleem worden vastgesteld. Ook ontvang je een advies over hoe je dekkingsproblemen het beste kunt aanpakken.

Wat is dit voor meting?
De onafhankelijke metingen worden uitgevoerd door onze professionals met apparatuur van onze partner Rohde & Schwartz. Wij brengen de inpandige dekking en kwaliteit van één of meerdere mobiele operators (o.a. KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile) in een voor jou begrijpelijke wijze in kaart. We meten 2G, 3G 4G en private 5G. Daarnaast meten wij ook het communicatienetwerk voor de nooddiensten (denk hierbij aan C2000), portofonie, DECT en WiFi.

Hoe ziet het rapport eruit?
Van de verzamelde gegevens maken we een uitgebreid meetrapport met een conclusie en een concrete aanbeveling. Kies je ervoor om de best passende oplossing door Axians te laten implementeren, dan worden de kosten van de meting in mindering gebracht op de totaaloplossing.

Neem contact met ons op: