Absolute betrouwbaarheid nodig? Kies voor een private network

Is jouw organisatie in de missiekritische processen afhankelijk van mobiele communicatie? Moeten smartphones en andere mobiele devices te allen tijde bereik hebben, ook in geval van een calamiteit of bij overbelasting van de netwerken van de operators? Dan biedt een private network uitkomst.

Wat komt er kijken bij de aanleg van een private network?
Axians is specialist in het ontwerpen, aanleggen en beheren van business of missiekritische infrastructuren zoals private LTE-netwerken. We ondersteunen klanten dus in iedere fase, van advies via ontwerp en implementatie tot 24×7 onderhoud en beheer. We onderscheiden daarin de volgende vijf stappen:

Stappenplan bij de aanleg ervan:

 • Advies aan de hand van een inventarisatie op locatie en het specifieke vraagstuk van de klant. We adviseren niet alleen over techniek, maar denken ook mee over de procesinrichting en hoe het netwerk het beste in de bestaande ICT omgeving kan een klant kan worden geïmplementeerd. Soms werken we daarom samen met andere organisaties uit ons Axians-netwerk, maar ook daarbuiten.
 • Ontwerp van de technische oplossing. Daarvoor meten we het netwerk nauwkeurig in op locatie en voeren de opgenomen meetgegevens weer terug in onze netwerk simulatie software. Aan de hand van het ontwerp kunnen we een definitieve offerte opstellen en zijn we in staat om “first-time-right” het netwerk te realiseren.
 • Ons realisatieteam is gewend om in 24×7 operationele omgevingen te werken. We weten wat erbij komt kijken om de impact op jouw operationele processen en op jouw gebouw te minimaliseren.
 • Na installatie van het netwerk doen we validatiemetingen. Hierin valideren we of het beoogde ontwerp en bepalen of het ontwerp ook in de werkelijkheid levert wat we verwachten voordat het volledig operationeel is. Het blijft natuurlijk een kritisch netwerk waarvan we zeker willen weten dat het netwerk de dekking en performance levert die het moet moet.
  We stellen een rapport op waarbij we helder aangeven wat de netwerkdekking is op verschillende locaties. Pas als de klant daarmee akkoord gaat, leveren we het netwerk op.
 • 24×7 onderhoud en beheer. Naast eerste lijns helpdesk levert ons eigen Remote Service Center (RSC) in Delft 24×7 monitoring en beheer van al onze kritische infrastructuren. We houden het private LTE netwerk nauwlettend op afstand in de gaten op alarmen maar gaan ook een stukje verder door trends van performance KPI’s uit het netwerk te monitoren. Dit geeft een optimaal beeld van de beschikbaarheid en performance van jouw kritisch netwerk. Mocht er een probleem met het netwerk of de services zijn, dan kunnen we op tijd op afstand ingrijpen, vaal al voordat de gebruikers het door hebben. Kunnen we het probleem op afstand niet onder controle krijgen, dan sturen we ons landelijk Field Service Team op pad welke binnen afgesproken aanrijtijden ter plekke zal zijn. Ons RSC borgt net even dat laatste stukje bedrijfszekerheid van het netwerk. Kijk hier voor meer informatie over deze managed services.
 • 24×7 inzicht in je eigen omgeving. Naast onze managed services geven we klanten ook zelf inzicht in hun private network. Daarvoor hebben we een private LTE dashboard ontwikkeld. Of je het onderhoud en beheer nu uitbesteed aan Axians of dat je het zelf doet, zo hou je altijd inzicht in je eigen omgeving.

Betere communicatie en bereikbaarheid bij gemeenten

Gemeenten staan voor een grote uitdaging op het gebied van bereikbaarheid en veiligheid. Ze willen veilig en goed klantcontact kunnen (blijven) bieden en ook intern de samenwerking
tussen medewerkers verbeteren. Gelukkig bestaan hiervoor steeds meer waardevolle technische oplossingen!

Hoe financier je een private network?

‘As a Service’ businessmodellen komen steeds meer in zwang en zien we in steeds meer markten terug. Axians levert daarom ook private networks als dienst. We hanteren daarvoor een operational lease model.

De investeringen en het onderhoudscontract zijn dan verdisconteerd in een vaste maandelijkse fee over een afgesproken periode. Zo maximaliseer je de voorspelbaarheid in kosten en weet jij als klant wat je de komende jaren gaat betalen.

blog Uitfasering ISDN in mei 2022 écht een feit, neem nu actie
Blog

Uitfasering ISDN in mei 2022 écht een feit, neem nu actie

Maakt je bedrijf nog gebruik van vaste telefonie via ISDN? Dan is het zaak om nu écht over te stappen op een alternatief. Want hoewel KPN al eerder wilde stoppen met ISDN, is deze beslissing mede door corona een paar keer uitgesteld. Op 1 april 2022 valt het doek echter definitief.

Onze oplossingen

 • Private 5G

  De stap naar private 5G wordt interessant voor organisaties die maximaal de vruchten willen plukken van Industry 4.0.
  Lees meer
 • Private LTE

  Met zijn eenvoudige en open architectuur, betrouwbare verbindingen en hoge bandbreedte biedt Private LTE gegarandeerde connectiviteit op een besloten netwerk dat onafhankelijk is van mobiele providers.
  Lees meer
 • Private GSM

  Voor voice en data.
  Lees meer
 • Network Audit

  Bij connectiviteitsproblemen kun je bij Axians een onafhankelijke dekkingsmeting aanvragen.
  Lees meer
blog thuiswerken
Blog

Uitfasering ISDN in mei 2022 écht een feit, neem nu actie

Nu duidelijk is dat veel organisaties in de toekomst hybride zullen gaan werken, is het tijd om de houtje-touwtje thuiswerkplekken, die in 2020 massaal in het leven zijn geroepen, te vervangen voor structurele oplossingen die recht doen aan de vele tijd die je medewerkers thuis aan hun bureau doorbrengen. Op welke manier kun je voor hen een werkplek creëren die tegemoetkomt aan al hun behoeften op het gebied van telefonie en videovergaderen?

Interesse? Neem dan contact met ons op via dit formulier