Diverse Axians bouwstenen maken gebruik van een koppeling met e-mail om processen nog verder te vergemakkelijken. Hiervoor wordt momenteel nog gebruik gemaakt van de Basic Authentication voor Exchange Online van Microsoft. Basic Authentication vraagt enkel om een gebruikersnaam en wachtwoord bij elke aanvraag – met de mogelijkheid tot het automatisch opslaan op een device – wat veelal standaard ingesteld is op servers en diensten. Deze simpele manier van authenticatie brengt echter ook risico’s met zich mee. Vandaar dat Microsoft al eerder heeft geadviseerd om over te stappen op Modern Authentication op basis van OAuth 2.0.

Naar alle waarschijnlijkheid stopt de Basic Authentication voor Exchange Online per 01-07-2021 en wordt de wijze waarop verbinding gemaakt kan worden aangepast van basisverificatie naar OAuth2.0. Volg hiervoor de Microsoft websites over de exacte datum waarop deze ondersteuning stopt.

Om gebruik te kunnen blijven maken van verschillende functionaliteiten binnen de bouwstenen, moet er vóór 01-07-2021 een update plaats te vinden. Deze update is noodzakelijk voor de volgende bouwstenen:

  • Trigger & Validation manager – van toepassing indien je gebruik maakt van de mail-stap;
  • WordMerge – van toepassing indien je mailt vanuit WordMerge;
  • Generic Scan Interface – van toepassing indien je met Generic Scan Interface de mailbox uitleest;
  • IT Service Management – van toepassing indien de mailkoppeling in gebruik is;
  • Maatwerk menu – hierin wordt de authenticatiemethode centraal beschikbaar gesteld.

Wees er dus vroegtijdig bij om problemen te voorkomen! Voor ondersteuning bij het updaten hiervan kun je contact opnemen met je Accountmanager, Servicemanager of via onze algemene contactgegevens marketing.bs.nl@axians.com.

Over deze wijziging:

In 2019 kondigde Microsoft al aan dat ze af gingen stappen van Basic Authentication en dat de wijze waarop verbinding gemaakt kan worden zal worden aangepast van basisverificatie naar OAuth2.0. Als gevolg van COVID-19 werd het uitschakelen van Basic Authentication voor Exchange Online in 2020 uitgesteld. De voorlopige end-of-life datum is nu vastgesteld op 01-07-2021.