Steeds meer organisaties zien IT als een business enabler. Ze besteden hun beperkte middelen liever niet meer aan de financiering en het beheer van allerlei infrastructurele eigendommen. Ze besteden met hun beperkte middelen liever aan strategische digitale initiatieven die hun doelstellingen écht ondersteunen en voortbouwen op de kerncompetenties van hun organisatie. Herken jij jezelf in deze beschrijving? 

Veel IT-toepassingen en workloads moeten om verschillende redenen lokaal worden afgehandeld. En door de populariteit van de public cloud leeft  tot in de directiekamer de gedachte dat ook de lokale infrastructuur kan worden afgenomen tegen schaalbare, op consumptie gebaseerde as-a-service-prijzen. IT moeten simpelweg de wisselende digitale behoeften van de onderneming invullen, en het onnodig uitputten van de investeringsmogelijkheden past niet langer in dat plaatje.

Om IT-afdelingen het beste van de beide werelden te bieden zoek je als organisatie een flexibele, beheerde en als een dienst aangeboden hybride cloud infrastructuur. Gewoon, ingericht in het eigen vertrouwde datacenter. Goed nieuws, Axians werkte de afgelopen jaren nauw samen met het Cisco Plus, Netapp en Pure Storage team en biedt met zijn Gaia As a Service model nu een nieuw lokaal cloud-consumptiemodel.

Tevredenstellen van de verschillende organisatierollen

Een on-premises, schaalbaar en pay-per-use cloudmodel klinkt als een win-winsituatie voor iedereen. En hoewel dit vaak ook het geval is, zien verschillende rollen binnen een organisatie dit vanuit verschillende perspectieven:

  • Managers en medewerkers willen innovatieve applicaties snel inzetten om de processen en resultaten van de organisatie te verbeteren
  • Als CIO of IT-directeur wil je een wendbare en slagvaardige architectuur en resourcing invoeren die de IT-afdeling nog beter helpt bij te dragen aan de bedrijfsresultaten
  • IT-specialisten willen hun digitale middelen nog sneller kunnen leveren aan hun development en vakinhoudelijke collega’s, zonder afbreuk te doen aan de overeengekomen SLA’s.
  • De CFO wil een bedrijfsmodel dat het investeringsrisico vermindert, waarbij de infrastructuurkosten worden afgestemd op de werkelijke en actuele consumptiebehoeften

Het is geen gemakkelijke opgave om aan de behoeften van al deze stakeholders te voldoen, maar met het Gaia As a Service model ligt de oplossing binnen handbereik.

Beperk de investerings- en leveringsrisico’s 

De Gaia as a service diensten stellen je in staat om de IT-kosten af ​​te stemmen op de werkelijke zakelijke behoeften. Er wordt alleen voor de on-premises infrastructuur-onderdelen betaald wanneer die ook werkelijk worden gebruikt. Dit biedt het voordeel dat je niet langer alle on-premises vereisten hoeft te voorspellen over een planningshorizon van 3-5 jaar of vooraf grote risicovolle investeringen hoeft te doen. Ook biedt het de mogelijkheid om de benodigde groei in het datacenter nu al in te richten zonder daar direct voor te betalen, een welkome mogelijkheid gezien de oplopende internationale chiptekorten en levertijden.

Tijd voor een nieuw hybride datacenter model 

Met het Gaia as a service model helpen we organisaties hun datacenter rekenkracht, opslag, connectiviteit en management-software comfortabel af te nemen. Een cruciale rol is daarbij weggelegd voor onze IT-architecten. Zij helpen de behoeften van jouw organisatie als een dirigent te vertalen naar een overzichtelijke eisen en wensen lijst. Met Axians Gaia leveren we maatwerk. Een unieke samenstelling van as a service aangeboden en beheerde oplossingen die jouw IT-infrastructuur naar een hoger niveau tilt. En dat is wat we binnen Gaia bedoelen met “Connect the Dots”, een ideaal samenspel tussen mensen en techniek.


Benieuwd naar de ins- en outs van het nieuwe Gaia As a Service model? Wil jij weten wat de overstap naar een pay-per-use en pay-as-you-grow  datacentermodel mogelijk maakt? Wat het inhoud voor de organisatie?  Download nu de whitepaper om meer inzicht te krijgen in de af te nemen diensten en IT-onderdelen.

Stefan Collet Als innovatiemanager helpt Stefan organisaties zoveel mogelijk waarde uit hun strategieën te halen. Hij begeleidt organisaties van visie tot precisie. Waardevolle ideeën omzetten in tastbare resultaten is zijn passie.