Overspoelt door papierwerk, bureaucratie en regelgeving, heeft het werk van de HR-afdeling zijn persoonlijke aard verloren. Verborgen achter computers ben je bezig met het regelen van pensioenen en zorgen dat het personeel eerlijk behandelt wordt. Juist nu de arbeidsmarkt erg gespannen is, is het van belang dat de human touch niet verloren gaat. Vacatures zijn lastig in te vullen en dat zorgt voor werkdruk bij de mensen die al aan boord zijn. De prioriteit moet dus liggen bij het binden en inzetbaar houden van personeel. Maar hoe krijg je de human touch terug als je alleen maar achter je laptop verscholen zit?

Laat mensen het echte werk doen

Mensen zijn het gelukkigst wanneer ze het gevoel hebben dat ze dingen doen die belangrijk zijn voor het bedrijf, klanten en collega’s. Medewerkers worden gelukkiger als zij dingen kunnen doen die passen bij hun capaciteiten en talenten. Wanneer doelen zinvol zijn en mensen verantwoordelijkheden krijgen, zijn mensen meer gemotiveerd om werk te doen wat gedaan moet worden, ook jij!

Zorg dat mensen zich kunnen ontwikkelen

Mensen zijn zeer gemotiveerd wanneer ze in hun werk zichzelf kunnen ontwikkelen. Ze hebben het gevoel dat ze vooruitgang boeken en dat ze wat bijdragen aan de organisatie. Jij als HR-professional bent dé persoon in de organisatie om dit te faciliteren. Is het ontwikkelen van medewerkers niet de leukste taak die er is?

Onderschat de kracht van HRM – software niet

Technologie is er niet om mensen te vervangen, maar zorgt ervoor dat mensen weer ‘menselijk’ kunnen handelen. HRM-software elimineert taken die jij nooit wilde doen en maakt het mogelijk om te kunnen focussen op die persoonlijke band met je medewerkers. Je hebt door inzet van HRM-software weer tijd voor het maken van persoonlijke ontwikkelplannen en kunt je meer focussen op het binnen halen van nieuw talent. De kracht van HRM-software zit niet alleen in het digitaliseren, ook het proces automatiseren helpt bij het elimineren van HR-taken waardoor je meer tijd creëert voor belangrijkere zaken.

Wat er ook gebeurt op het gebied van technologie, mensen zullen altijd behoefte blijven houden aan menselijk contact. Dus HR-professional, kruip achter je laptop vandaan en zet de human touch voorop!