In de huidige tijd is het digitaal met elkaar communiceren belangrijker dan ooit geworden. Tegelijkertijd wordt ook zichtbaar hoeveel vormen van digitale communicatie we allemaal met elkaar gebruiken op een dag. Outlook, WhatsApp groepen, intranet pagina’s, Teams, etc.

Hoe zorg je er nu voor dat iedereen op een makkelijke en eenduidige manier met elkaar communiceert? Met Exact Synergy was het al langere tijd mogelijk om e-mails direct vanuit Outlook op te slaan, of om een collega een digitale taak te sturen. Maar soms wil je ook wel eens iets delen wat niet direct verband houdt met een klant, project of iets dergelijks. Denk hierbij aan een groep collega’s die kennis met elkaar wil delen, of gewoon wat lief en leed zaken. Veelal worden hier nu WhatsApp groepen voor gebruikt of andere media.

Ook voor deze meer ‘ongestructureerde’ informatie heeft Exact een oplossing gevonden, namelijk de ‘tijdlijn’. De tijdlijn – ook wel Social Collaboration genoemd – is hét sociale medium in Exact Synergy. Hierop zie je de verjaardagen van je collega’s, nieuwsberichten, updates en meer. Je kunt zelfs polls maken, liken, en reageren. Wat het geheel nog krachtiger maakt is de mogelijk om ook data uit Exact Synergy te koppelen, zoals een document, relatie of project.

Tot slot biedt ook de Exact Synergy app ondersteuning voor de tijdlijn. Zo kun je notificaties ontvangen als er nieuwe berichten zijn en kun je altijd en overal informatie lezen en delen met je collega’s!

Introductie

Bovenin bevindt zich, naast je foto, een kattenbelletje. Als hier een blauwe stip bij staat betekent dat er ongelezen berichten zijn. Door hier op te klikken wordt de tijdlijn geopend.

De tijdlijn

De tijdlijn bevat een verzameling van berichten, nieuws, verzoeken en herinneringen. Je kunt naar wens instellen wat je wilt zien. Aan de rechterkant zie je de lopende polls, groepen waar je lid van bent, en daaronder de verjaardagen.

Polls

Polls zijn een makkelijke manier om collega’s op een laagdrempelige manier om input te vragen. Bij een poll heb je diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan gebruik van een schaal, multiple choice, maar ook mogelijkheid om een poll alleen in een bepaalde periode te houden. Na het stemmen wordt de tussenstand direct zichtbaar.

Een bericht schrijven

Ook kun je eenvoudig berichten toevoegen. Je kunt tekst toevoegen, afbeeldingen, hyperlinks en natuurlijk data uit Exact Synergy, zoals een relatie. Tot slot kun je kiezen met wie je de informatie allemaal wilt delen. Klik op ‘Plaatsen’ en je bericht is direct zichtbaar!

Omdat in bovenstaand voorbeeld een relatie is gekozen is het bericht ook terug te vinden op de relatiekaart. Als je hier de tijdlijn uitklapt ziet dit er als volgt uit:

De tijdlijn in de app

De Exact Synergy app biedt ook standaard ondersteuning voor de tijdlijn. Als gebruiker kun je zelf instellen of de tijdlijn moet openen als je de app opent. Naast het bekijken van de tijdlijn en toevoegen van berichten is er ook een functie ingebouwd waarmee je snel even een chatbericht kunt sturen naar een collega. Ontzettend handig!

Aan de slag!

Nieuwsgierig geworden? De tijdlijnfunctionaliteit is al standaard aanwezig in Exact Synergy. Neem dus gerust eens een kijkje in je eigen (test) omgeving. Kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!https://www.axians.nl/erp-software/contact/