VINCI Energies heeft de activiteiten van de Business Applications tak van Pink Elephant in Nederland overgenomen. Dit versterkt haar portfolio onder Axians.

Vandaag maakt VINCI Energies bekend de activiteiten van de Business Applications tak van Pink Elephant in Nederland overgenomen te hebben. Door deze acquisitie (asset deal) versterkt zij haar portfolio aan applicaties en diensten binnen het merk Axians, het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en diensten. Een hartelijk welkom aan alle klanten, partners, relaties en medewerkers van Pink Elephant Business Applications die op korte termijn verder gaat als Axians.

De activiteiten van Pink Elephant die zijn overgenomen, en als een zelfstandige business unit blijven werken, bevat de groep ‘Business Applications’ welke met zo’n 70 medewerkers, software, consulting, app development en (Cloud)services ruim 300 klanten bedient in de zakelijke dienstverlening en de publieke sector.

Diensten met Exact en Mendix vullen huidige portfolio aan

De diensten rondom de ERP en procesmanagement-oplossingen met Exact (Synergy) zijn aanvullend op het huidige portfolio van Axians met Microsoft, Exact (Globe) en IBM. De specifieke add-ons vullen het portfolio met eigen toegevoegde-waarde-oplossingen voor specifieke markten goed aan. De kennis rondom het Mendix platform zorgt voor een verdere uitbreiding van App ontwikkeling naast de bestaande Microsoft en Open Source diensten.

“We zien steeds meer vraag naar business applicaties die niet alleen de generieke processen ondersteunen maar vooral waarde toevoegen in de groei van onze klanten. Daar zijn slimme applicaties voor nodig die snel gebouwd kunnen worden, dat kan heel goed met Exact en Mendix. Met eigen specifieke add-ons bedienen we al de segmenten zorg, automotive, retail, bouw, agf en de maakindustrie. Met deze strategische overname versterken we onze positie aansluitend in de zakelijke dienstverlening en de overheid.”

Rob van Kaathoven

Managing Director bij Axians

“Pink Elephant heeft vorig jaar de keuze gemaakt om strategisch te investeren in haar IT-Services-activiteiten in Nederland, UK en Zuid-Afrika. De verkoop van de Business Applications tak past in het sterker doorvoeren van de focus hierop. Wij zijn blij dat onze medewerkers en klanten terecht komen bij een professionele en sterke partij.”

Matthijs Havinga

CEO bij Pink Elephant

Deze overname is volledig in lijn met VINCI Energies strategie om Axians in de verdere ontwikkeling van business applicaties en services te versterken. Business applicaties vormen een duidelijke brug vanuit generieke Cloud, Analytics en IoT diensten naar specifieke bedrijfsapplicaties in deze segmenten.

Dit onderdeel zal op korte termijn verder gaan onder de naam Axians.

Contact

Heeft u nu een vast contactpersoon? Ook onder de vlag van Axians blijft dit zo. Indien u vragen heeft over bovenstaande informatie kunt u hiervoor direct bij uw contactpersoon terecht