VINCI Energies neemt smart data specialist Kadenza over. Hiermee versterkt Axians haar portfolio aan data en analytics diensten voor datagedreven oplossingen.

Vandaag maakt VINCI Energies bekend smart data specialist Kadenza over te nemen. Door deze acquisitie versterkt Axians haar portfolio aan data en analytics diensten. Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en diensten.

Kadenza neemt sinds 2004 bedrijven aan de hand in de complexe wereld van big data, visualisatie en (financial) reporting met als doel maximaal rendement te halen uit beschikbare data. De laatste jaren heeft Kadenza stevig geïnvesteerd in concepten als cloud data warehousing, datavirtualisatie en predictive analytics.

“Organisaties hebben steeds meer data beschikbaar om te analyseren, zowel binnen de organisatie als uit externe gegevensbronnen. Ze hebben de ambitie om data-gedreven te worden maar weten vaak niet hoe ze dat moeten aanpakken. Solide, betrouwbare en flexibele data platformen en architecturen zijn dan van groot belang. Hier heeft Kadenza op ingespeeld door te investeren in senioriteit, content, architectuur kennis en door strategische partnerships aan te gaan met partijen als Denodo, Snowflake en Board.“

Jeroen Blankendaal

Directeur bij Kadenza

Data en analytics als motor van bedrijfsprocessen

Kadenza helpt bedrijven om van data de motor van bedrijfsprocessen te maken. De activiteiten van Kadenza, met ca. 14 miljoen euro omzet en ruim 80 professionals worden als geheel overgenomen en blijven als een zelfstandige business unit werken. Axians, met zo’n 1.000 medewerkers in Nederland, breidt hiermee haar portfolio uit op het vlak van business analytics in de segmenten bank- en verzekeringen, financial lease, industrie en hospitality.

“Sensoren en data vormen steeds meer de basis voor slimme nieuwe toepassingen. IoT, Virtual Reality, Machine Learning, Artificial Intelligence, Blockchain, Bots en Apps zorgen ervoor dat we data kunnen creëren en op elk gewenst moment gebruiken. Axians beschikt al, met ruim 160 professionals in het business analytics domein, over een brede kennis en heeft de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in het opbouwen van data science kennis en diensten.”

Edwin van Merrienboer

Directeur bij Axians

Versterking van portfolio aan data en analytics diensten voor datagedreven oplossingen

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om Axians in haar verdere ontwikkeling van Intelligent Apps en services te versterken en is zelfs essentieel in het smart industry, smart grid, smart building en smart city portfolio.

“Gezamenlijk ontstaat er een krachtige organisatie en een breed portfolio waarmee we de markt helpen om data gedreven en intelligente oplossingen te realiseren voor ambitieuze organisaties.”

Rob van Kaathoven

Managing Director bij Axians

Kadenza zal op termijn verder gaan onder de naam Axians.

Ondertekening van de overname van Kadena door Axians Het glas heffen op de overname van Kadenza door Axians

Contact

Heeft u nu een vast contactpersoon? Ook onder de vlag van Axians blijft dit zo. Indien u vragen heeft over bovenstaande informatie kunt u hiervoor direct bij uw contactpersoon terecht.