Wil jij volledige grip op je voorraadbeheer? Minder derving en je out-of-stock omlaag? En daardoor een hoger rendement én tevreden klanten?  

Door de juiste balans te creëren tussen maximale voorraadbeschikbaarheid en minimale derving, zorg je voor meer loyale klanten en meer winst en efficiency in de supply chain processen. Met repleniQ heb je een zelflerend systeem in handen wat razendsnel anticipeert en reageert op een continue veranderende omgeving.

Zo ben je altijd verzekerd van een betrouwbaar besteladvies!

 

 

 • Betrouwbare forecasting tot op uurniveau
 • Tot 75% tijdbesparing op het bestelproces
 • Bewezen out of stock vermindering van minimaal 60%

Betere & betrouwbare besteladviezen

Met repleniQ heb je altijd de juiste producten, in de juiste aantallen op het juiste moment in de schappen. Dit resulteert in het terugbrengen van derving en nee-verkoop, efficiëntere planning van personeelsinzet en goedereninkoop, optimaal voorraadbeheer in filialen & distributiecentra en beter inzicht in de marge per filiaal.

 • Voorraadbeheer

  Meer grip op je voorraadbeheer door slimmer tellen en altijd actueel inzicht in live voorraadstanden

 • Forecasting

  Beschikbare data en algoritmes helpen je een accurate forecasting te maken. Tot op uurniveau!

 • Replenishment

  Altijd een betrouwbaar besteladvies met minimale inspanning en maximale nauwkeurigheid

Ontdek in 2 minuten hoe we jou kunnen helpen!

Axians efficient voorraadbeheer met repleniQ

Meer grip op je voorraadbeheer

Goed voorraadbeheer begint met actueel inzicht in je voorraden. Niets is zo frustrerend als dit niet op orde is. Door slimme monitoring is repleniQ in staat telopdrachten te genereren voor de producten die daadwerkelijk geteld moeten worden. Minder tellen = slimmer voorraadbeheer!

Met behulp van de repleniQ app worden telopdrachten, dervingregistratie, THT controles, enzovoort realtime verwerkt. Zo heb je altijd actueel inzicht in je volledige voorraad!

 • Altijd live voorraadstanden
 • Dynamische telopdrachten
 • Gebruikersvriendelijke app
Axians betrouwbare forecasting met repleniQ

Betrouwbare forecasting

repleniQ is een zelflerend systeem waarmee je bestelt op basis van slimme algoritmes. Door historische data en actuele verkoopgegevens af te zetten tegen externe factoren zoals seizoenspatronen, promoties en kannibalisatie, komt repleniQ met een zeer accurate forecasting. Per artikel én tot op uurniveau!

En acties of nieuwe artikelen? Geen probleem! repleniQ voorspelt ook bij deze onbekende zaken uitstekend wat jouw verkoop zal zijn.

 • Tot 99,5% betrouwbaarheid
 • Forecasten tot op uurniveau
 • Prognoses van acties,  promoties en nieuwe artikelen
Axians replenishment met repleniQ

Replenishment volledig geautomatiseerd

Op basis van de actuele voorraad en nauwkeurige forecasts, genereert repleniQ een zeer betrouwbaar besteladvies. Daarnaast biedt repleniQ de mogelijkheid om automatisch te bestellen. Dit bespaart de winkel enorm veel tijd. Bovendien is repleniQ, door gebruik te maken van geavanceerde algoritmes, ook nog eens vele malen nauwkeuriger.

 • Betrouwbare besteladviezen
 • Automatisch bestellen
 • Automatisch bijsturen tijdens acties

Forecasting en voorraadoptimalisatie bij Vomar Voordeelmarkt

De uitdagingen van Vomar Voordeelmarkt met betrekking tot voorraadoptimalisatie lag in het terugdringen van nee-verkoop, het beheersbaar maken van de derving en het terugdringen van de restanten. Axians heeft Vomar geholpen om betere voorspellingen te doen, ook bij aanbiedingen en feestdagen, en het genereren van goede besteladviezen. Zo kan Vomar altijd de beste kwaliteit en de snelste service leveren aan haar klanten!

Ook interessant voor jou!

Regelmatig horen we van gebruikers waar zij tegenaan lopen in de dagelijkse praktijk. Deze vragen en ontwikkelingen nemen we mee in de verdere innovatie van repleniQ én we posten regelmatig nieuwe blogs en artikelen hierover!

meer informatie voorraadoptimalisatie

Kunnen we jou helpen?

 

Lopen de supply chain processen binnen jouw retail organisatie als een geoliede machine? Of zijn er nog knelpunten in het bestel- en bevoorradingsproces?

Wat je supply chain vraagstuk ook is, we helpen je graag. Stel hieronder je vraag zodat we je in contact kunnen brengen met de juiste specialist!